blog-cele-mai-bune-scoli-de-ospitalitate-din-Europa

Cele mai bune școli de ospitalitate din Europa – folosește aceste oportunități pentru formare continuă!

Îți prezentăm instituții la care merită să te înscrii dacă dorești să te pregătești la cel mai înalt nivel pentru industria ospitalității.

Europa rămâne centrul gastronomic al lumii. Multe feluri de mâncare celebre și populare își au originea aici, așa că nu este o coincidență faptul că bătrânul continent se mândrește cu o abundență de școli de gastronomie și centre de pregătire a bucătarilor. Mai jos, cu ajutorul SOEG, am alcătuit o listă cu câteva dintre instituțiile unde te poți înscrie dacă dorești să te pregătești la cel mai înalt nivel. Aceste școli oferă o mare varietate în ceea ce privește taxele și durata cursurilor, astfel încât orice persoană interesată să poată găsi o opțiune care i se potrivește.

1. Le Cordon Bleu, Paris

Aceasta este probabil cea mai cunoscută școală de bucătari, care în prezent operează o rețea de educație extinsă în întreaga lume și predă, printre altele, haute cuisine franceză. Instituția cuprinde 35 de campusuri situate în 20 de țări, unde se poate învăța managementul ospitalității, arta culinară și gastronomia. Lansat în 1895, institutul are, de asemenea, o rețea de absolvenți formată din bucătari și maeștri excepționali, cunoscuți la nivel mondial.

2. Academia de Arte Culinare, Elveția

Și aceasta este considerată una dintre cele mai bune școli culinare din lume, fiind singura instituție de acest fel care a fost inclusă în prestigioasa QS, lista mondială a celor mai bune universități din lume. Pregătirea de aici acoperă toate aspectele legate de gătit, studenții învățând de la cei mai buni din industrie. Colegiul oferă certificate, diplome de licență și de masterat. În portofoliul său există, de asemenea, cursuri separate de gastonomie vegetariană. Academia de Arte Culinare, cu campusuri în Le Bouvret, Brig și Lucerna, este locul cel mai potrivit pentru viitorii maeștri bucătari: tehnologia de ultimă generație, inovația și experții din industrie asigură ca institutul să fie centrul viitorilor maeștri în arta culinară.

3. Le Marmiton, Franța

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi școli culinare din Franța, Le Marmiton sau La Mirande este, de asemenea, situată în Franța, mai exact la Avignon. Aici, asistentul bucătarului și controlorul local învață un grup de până la 10-12 persoane despre arta gătitului, arta culinară și diferite gastronomii.

Cursurile sunt organizate de 3 ori pe zi, pentru un program mai flexibil și mai adaptat nevoilor cursanților, care pot participa la lecții dimineața, după-amiaza și seara. Interiorul și arhitectura hotelului sunt atât de frumoase încât poate fi deosebit de inspirațional pentru studenți să învețe aici cum să prepare cele mai bune mâncăruri din lume. Un curs este format din 3 secțiuni - antreuri, feluri principale și deserturi -, iar studenții pot urmări cum bucătarul pregătește aceste feluri, echipat cu cele mai bune tehnici și abilități.

4. Menfi, Italia

Menfi se află în Sicilia, iar bucătăria siciliană este considerată una dintre cele mai remarcabile din bucătăria italiană. Școala îi învață pe elevi să prepare pizza și paste de casă perfecte folosind ingrediente arabe și europene. Cursul durează o săptămână, iar orele se desfășoară într-o vilă de poveste din secolul al XVIII-lea, deținută de o familie care, de asemenea, adoră să gătească.

5. Vallicorte, Italia

Dacă ai mers vreodată la o școală în care nu se vorbea limba pe care o știi, ai experimentat dezavantajul barierelor lingvistice. Dar Vallicorte a găsit o soluție la această problemă: grupează cursanții în funcție de naționalitate, limbă și competențe lingvistice. Școala se află în Toscana, Italia, iar cursurile au loc într-o zonă cu grădini. Unii studenți pot opta, de asemenea, pentru a fi cazați în cadrul școlii, care a fost transformată dintr-o vilă și renovată foarte frumos. Un instructor sau bucătar și doi asistenți îi învață pe studenți procesele de bază ale gătitului, pe care aceștia doar credeau că le cunosc deja.

6. L’Ecole de Cuisine, Franța

Această școală fantastică este situată în Bordeaux, Franța și face parte din Le Chapon, unul dintre cele mai iubite lanțuri de restaurante din Franța. Cursurile bilingve se desfășoară de marți până joi, fiind susținute în engleză și franceză. În privința gătitului, scopurile cele mai importante sunt perfecțiunea și igiena. Cursurile se concentrează pe bucătăria americană în stil Southwestern, cu o notă de bucătărie franceză – fără îndoială o combinație interesantă!

7. Școala de gastronomie gourmet Gualtiero Marchesi, Italia

Proprietarul școlii este Marchesi, un bucătar renumit, iar instituția este situată în L’Alberta, Italia. Probabil nu multă lume știe, însă Marchesi nu este doar un maestru al gătitului, ci și un profesor bun. El predă trei zile pe săptămână și își cultivă propriile ierburi și ingrediente alimentare și nu e de mirare că elevii săi îl iubesc atât de mult.

8. Casa Ombuto, Italia

Această școală este situată pe versantul montan al Văii Casentino din Toscana, Italia. Elevii sunt cazați într-o casă foarte bine dotată și echipată, cu o priveliște frumoasă și o piscină. Școala este condusă de un cuplu de renume, Michelle și Carla. În timpul programului de o săptămână, cuplul predă studenților cursuri de bază și de măiestrie, iar cursurile de gătit se desfășoară după-amiaza.

9. Școala culinară Ballymaloe, Irlanda 

De la demonstrații culinare de după-amiază până la cursuri de diplomă de 12 săptămâni și multe alte aspecte ce țin de gastronomie, această școală culinară oferă o mare varietate de cursuri. Instituția extrem de populară oferă, de asemenea, opțiuni online, astfel încât cine dorește, poate învăța de acasă. Programul de formare de vară de 5 săptămâni este una dintre cele mai populare alegeri.

10. Promenades Gourmandes cu Paule Caillet, Paris

Promenades Gourmandes cu Paule Caillet se află pe tărâmul parfumurilor, în Paris, Franța. Această școală nu oferă cazare pentru studenți, cursurile desfășurându-se în weekenduri la Hotel De Crillon. Paule Caillet predă o gamă largă de cursuri de gătit, inclusiv cursuri culinare și de gastronomie și este considerată una dintre cele mai bune școli de acest fel din lume.