blog-branzeturi-si-gustari-cu-branza-bucatele-irezistibile-in-meniul-tau

Brânzeturi și gustări cu brânză – bucățele irezistibile în meniul tău

Omenirea consumă brânzeturi de mii de ani, dar oare reușim să le savurăm în modul cel mai potrivit? Când vine vorba de brânzeturi, ar trebui să ne inspirăm de la francezi. Brânzeturile pot fi adăugate la oricare parte al meniului, de la antreuri la deserturi, dar selectarea, prezentarea și tehnica de prelucrare ale acestora reprezintă întotdeauna aspecte importante.

În esență, brânzeturile nu trebuie servite ca aperitiv – aromele puternice, radicale dezvoltate în timpul procesului de maturare îndelungată, plictisesc și epuizează simțurile gustului și mirosului. În consecință, nu este o idee bună ca acestea să fie trecute printre antreuri, ci la secțiunea deserturi a meniului. Cu toate acestea, puteți strecura brânzeturi și printre aperitive, dar de preferință varietăți mai ușoare. Un exemplu excelent este caprese, o rețetă italiană ce reprezintă o creație echilibrată preparată din roșii proaspete și suculente, mozzarella de bivoliță, oțet balsamic și busuioc, sub formă de salată.    

Eticheta franceză dictează că brânzeturile trebuie mâncate înainte de desert. Motivul este că francezii apreciază produsele maeștrilor brânzari atât de mult încât acestea trebuie să fie servite aproape de felul principal. O altă regulă de aur este aceea că dulcele trebuie să urmeze săratului – acest obicei determină și locul brânzeturilor în raport cu deserturile.

În restaurantele în care vinul este bun, este o idee inspirată să fie servite platouri de brânzeturi cu vin și pâine, ținând cont de faptul că unii oaspeți nu doresc să aleagă mâncăruri mai grele sau voluminoase. Oferă întotdeauna cea mai bună pâine disponibilă! Diverse feluri de pâini artizanale, cu aluat acrișor, sunt acum disponibile la nivel național, potrivindu-se cu gustul și rangul aromelor profunde și complexe ale brânzeturilor. Unele brânzeturi se potrivesc bine cu alte băuturi în afară de vin, cum ar fi ceaiurile, șampania, berea, sake, unele lichioruri și băuturi spirtoase – merită să experimentezi și să găsești combinațiile care se potrivesc cel mai bine cu profilul restaurantului tău.

Conform etichetei franceze, fie că servești brânzeturile în meniu sau ca aperitiv, este interzis să le oferi cu altceva în afară de pâinea de calitate superioară (sau baghetă) menționată mai sus. Brânza trebuie să fie esența platoului cu brânzeturi, nu biscuiții sau strugurii ce se servesc ca acompaniament. Bineînțeles, această școală strictă de gândire nu trebuie întotdeauna urmată: există combinații excelente de brânză și acompaniamente, de la brânză de capră cu smochine până la roquefort cu coacăze și brânză albastră cu struguri.

Dacă dorești să relaxezi regulile, gustările cu brânză Aviko sunt, de asemenea, excelente pentru a fi combinate cu platouri de brânzeturi, sau poți servi gustările cu brânză singure, cu sosuri. Gama Aviko include o varietate de aperitive cu brânză, inclusiv mozzarella, Cheddar și Gouda, care sunt ideale pentru terasele de vară și pentru gustări ușoare în familie sau cu prietenii.

Batoanele de mozzarella pot fi, de asemenea, incluse în meniul pentru copii, deoarece gustul lor este cremos, lăptos și nu prea intens. Merită să încerci și crochetele de cartofi umplute cu brânză pentru un fel de mâncare mai sățioasă, cu cartofi.

Pentru un gust mai distinctiv și mai bogat, încearcă buletele cu brânză Cheddar şi chilli și gustările cremoase cu ardei jalapeño pentru o aromă picantă. Cele două specialități de la Aviko, gustările de brânză cu ardei roșu și sos Habanero și buletele cu brânză Cheddar neagră cu ardei jalapeño, nu atrag atenția doar prin gust, ci și prin felul în care arată.

Aviko este o companie informată în legătură cu tendințele și obiceiurile de gastronomie actuale, așa că se adresează și celor care nu pot sau nu doresc să consume produse lactate. Două dintre noile noastre gustări vegane, buletele picante cu brânză vegetală și inelele de ceapă cu brânză vegetală, sunt perfect similare cu variantele cu brânză, dar fără ingrediente de origine animală. Include și aceste produse în meniul tău, pentru a le face o bucurie clienților care până acum nu au putut savura gustări de pe platourile cu brânzeturi.