Gustări optimizate pentru terasă: sfaturi pentru a vă uimi clienții

  • Terrace Snacks

Gustări optimizate pentru terasă: sfaturi pentru a vă uimi clienții

Afișat la 10/05/2022

Primăvara este un anotimp minunat: este ca și cum am renaște an de an. Nu-i de mirare că oamenilor le place să se reîntâlnească la terase cu prietenii, mai ales după o lungă perioadă de izolare…

Iată ce înseamnă adevărata ospitalitate: să le permitem clienților să aibă aceste întâlniri!

De ce aveți nevoie pentru a face acest lucru la un nivel artistic? În acest articol veți găsi sfaturi care vă vor fi de ajutor.

Faceți-vă terasa fotogenică (și confortabilă)!

Clienții adoră să își facă selfie-uri și să împărtășească pe Facebook și Instagram fotografii cu feluri de mâncare deosebite și cu momente plăcute cu prietenii.

Cel mai bun stil de decor pentru terasă este cel care se armonizează cu interiorul. Restaurantul ar trebui să reflecte o atmosferă coerentă, așa că întotdeauna este indicat să căutați mobilier de exterior care să se potrivească bine cu cel din interior.

Confortul este deosebit de important când este cald afară. Clienții vor să se răcorească pe terasă, așa că trebuie să aveți grijă ca scaunele alese să nu se supraîncălzească. Scaunele din metal și, în multe cazuri, cele din plastic pot provoca mici neplăceri pentru cei care le folosesc. De aceea, este indicat să căutați mobilier de exterior care să nu absoarbă căldura (de exemplu, din poliratan), astfel încât să le puteți oferi confort clienților și pe vreme caldă.

Fiți pregătiți și pentru fenomene meteo extreme! Primăvara și vara poate fi cald într-o zi și apoi poate ploua torențial în următoarea, așa că merită să țineți cont de vreme. Asigurați-vă că oferiți soluții pentru răcorire, dar și protecție împotriva intemperiilor.

Ce feluri de mâncare de primăvară să le serviți clienților?

Strategia ideală este să vă bazați pe ingredientele de sezon. Alimentele proaspete și noile arome sunt cele care ne conving cu adevărat că în sfârșit a venit sezonul cald.

Ceapa verde aduce prospețime în preparatele de primăvară. Se poate folosi cu succes pentru aperitivele tradiționale cu brânzeturi și măsline, fiind un ingredient de bază și pentru mese festive organizate pentru diverse evenimente în familie.

Prazul este un alt ingredient specific perioadei de primăvară-vară - fiert, făcut la grătar sau sote, este potrivit atât cu mâncărurile cu carne, cât și în cele vegetariene.

Dacă doriți să le oferiți clienților o experiență gustativă de primăvară, puteți încerca rețeta noastră de supă de leurdă. Frunzele de leurdă se spală și apoi se taie fin. Untul se topește într-o tigaie, fiind folosit pentru sotarea cepei. Apoi se pune făina peste ceapă și se lasă la fiert, la foc mic. Se toarnă laptele și supa de legume, după care se lasă supa la fiert aproximativ 10 minute. În sfârșit, preparatul se toarnă într-un blender și se mixează. Se adaugă sare și piper după gust. Se bate smântâna cu mixerul până când se întărește, apoi se pune lichid, se amestecă, iar supa se încălzește din nou, dar fără să ajungă la fierbere... O super rețetă pentru a înveseli zilele de primăvară!

În căutarea soluțiilor fără contact

Situația pandemică s-a îmbunătățit destul de mult, dar încă nu am ieșit complet din impas. Cât timp amintirea sumbră a restricțiilor este încă proaspătă, ar trebui să avem grijă să le oferim oaspeților un sentiment suplimentar de siguranță.

Este o soluție elegantă dacă ospătarii din restaurantul dumneavoastră poartă măști și dacă, cel puțin în relațiile dintre oaspeți și firmele de HoReCa, se aplică în continuare recomandările generale care limitează contactul. Din aceste considerente, membrii personalului ar trebui să evite să se atingă pe față, să dea mâna și să intre în contact fizic cu alte persoane.

În plus față de căutarea unor metode de lucru fără contact și consolidarea soluțiilor de livrare la domiciliu și de takeaway, se recomandă ca dezinfectanții să fie asigurați în continuare într-un mod care să fie accesibil în permanență atât oaspeților, cât și personalului.

Toate aceste obiceiuri căpătate în pandemie vor rămâne probabil parte din viața noastră în viitorul apropiat.

Pont bonus de la Aviko

Dacă doriți să oferiți un loc pentru întâlniri și să aduceți oamenii împreună în spațiul terasei, atunci trebuie neapărat să mizați pe soluțiile de tip "sharing plates" - și aveți în vedere faptul că Aviko a dezvoltat conceptul de "Share the fun" tocmai în acest scop.

Mai concret, platourile cu gustări tip "finger food" ar putea crea mini-comunități - mai ales lângă o bere rece, licoarea care aduce împreună oamenii. Gustările Aviko se potrivesc de minune cu berile care înveselesc grupurile de prieteni și fac și mai frumoase după-amiezile de primăvară petrecute în compania celor dragi.