Călătoriile lărgesc orizonturile. Evenimentele din industrie ca sursă de informații pentru responsabilii de restaurante și pentru chefi

  • Az Utazás Kitagitja Az Elmet Hu

Călătoriile lărgesc orizonturile. Evenimentele din industrie ca sursă de informații pentru responsabilii de restaurante și pentru chefi

Afișat la 19/10/2022

Cateringul este un domeniu dinamic și provocator în același timp, care implică foarte multe decizii importante. Vi se pare că v-ar prinde bine o soluție nouă sau o scânteie de inspirație pentru a vă îmbunătăți afacerea? Vă invităm să treceți în revistă târgurile și conferințele care se adresează sectorului HoReCa. Aceste evenimente reprezintă ocazii excelente pentru a vă putea stabili relații cu alte restaurante, pentru a face schimb de experiență și pentru a învăța multe lucruri de la cei care deja au depășit provocări similare celor cu care vă confruntați.

Târgurile gastronomice sunt ocazii excelente pentru:

A te relaxa! Nu este ușor să lucrezi în domeniul gastronomiei - indiferent dacă deții un restaurant, faci parte dintr-o franciză sau ești un brand corporate. Un eveniment în cadrul industriei reprezintă o foarte bună ocazie de a vizita colegi din alte orașe sau țări și de a ieși din rutina și monotonia de zi cu zi, pentru a-ți reîncărca bateriile.

A fi informat și a învăța de la cei mai buni. Sunt atât de mulți oameni și atât de multe idei într-un singur loc - sigur se găsește ceva ce nu ai încercat sau experimentat. Poate o tehnică nouă de gătit, bune practici în industrie sau tehnologii de ultima oră?

A cunoaște oameni noi. Conferințele pe teme de catering atrag persoane ce provin din toate colțurile lumii și, implicit, din medii total diferite și diverse. Cu toții au însă un punct comun: pasiunea pentru profesie, despre care se poate vorbi ore în șir fără să intervină plictiseala.

Unde mergeți ca să învățați?

Nu (mai) e nevoie să călătoriți mii de kilometri pentru a asculta o prelegere interesantă. Uneori nu aveți nevoie decât să vă așezați comod în fața computerului, iar aceste posibilități au devenit din ce în ce mai dese, mai ales în ultimii doi ani, în timpul pandemiei de Covid. Nu contează dacă participați "în persoană" la eveniment, important este ca acesta să merite investiția voastră de timp și resurse. Iată lista pe care am alcătuit-o noi - rămâne la latitudinea voastră să decideți care dintre aceste evenimente este de neratat pentru obiectivele pe care vi le-ați stabilit.

MAD Symposium

MAD Symposium este o conferință anuală ce se organizează în Copenhaga, gazda fiind MAD Food. Această organizație a fost înființată în 2011 de către René Redzepi, un chef cunoscut la nivel mondial, proprietarul localului Noma din Copenhaga, care a reușit să câștige câțiva ani la rând titlul de "Cel mai bun restaurant din lume". La MAD Symposium participă chefi renumiți de pe mapamond, alături de toată "lumea bună" din industria HoReCa: proprietari de restaurante, jurnaliști și furnizori. MAD Symposiun se continuă cu Academia MAD - un program de instruire în domenii precum dezvoltare sustenabilă și managementul eficient al gastronomiei. Toți cei avizi de competiții pot participa la evenimentele intitulate MAD Mondays, care sunt prelegeri dedicate pasionaților de bucătărie ce își doresc să facă o schimbare. Aflați mai multe despre inițiativele MAD.

Top 50 cele mai bune restaurante din lume - marca San Pellegrino

Topul San Pellegrino al celor mai bune 50 de restaurante din lume este o listă prestigioasă care cuprinde cele mai bune localuri de la nivel mondial. Clasamentul este anunțat în timpul galei anuale, care adună în același loc toate vedetele și personalitățile marcante ale lumii gastronomiei. De la prima ceremonie de decernare a premiilor, organizată în 2003, evenimentul a avut loc în Londra timp de mai bine de zece ani. În 2015, organizatorii au început un tur global, care până acum a făcut popas la New York (2016), Melbourne (2017), Bilbao (2018), Singapore (2019) și Anvers (2021). Restaurantele care se regăsesc pe această prestigioasă listă sunt considerate ca un "barometru" de necontestat atunci când vine vorba despre tendințele gastronomice globale, dar și un punct de referință pentru mulți proprietari de restaurante din lume. Clasamentul este stabilit de o comunitate formată din peste 1.000 de experți internaționali din industria de alimentație publică și ia în considerare doar restaurante care garantează experiențe culinare unice.

Summitul privind inovația și francizele în domeniul alimentației

Dacă vă interesează managementul restaurantelor de tip franciză, Conferința de primăvară din Nashville sigur v-ar fi pe plac. În timpul acestui eveniment, care se întinde pe mai multe zile, puteți cunoaște reprezentanți ai celor mai importante francize din Statele Unite, precum Panera Bread, Oath Pizza, Fat Brands sau Fazoli's. În 2022, evenimentul a fost organizat în luna martie. Printre subiectele dezbătute s-au numărat dezvoltarea de produse, funcționarea francizelor, marketing și branding, precum și utilizarea și implementarea de noi tehnologii. Aici puteți găsi informații despre ediția de anul viitor și vă puteți înscrie pentru a participa la acest eveniment.

Madrid Fusión Alimentos de España

Unul dintre cele mai importante congrese din industria HoReCa este Madrid Fusión, care se organizează în fiecare an în Madrid. Participanții la acest eveniment de trei zile se pot aștepta să asiste la prelegeri inspiraționale, ateliere practice și degustări care mai de care mai interesante. În martie 2022, evenimentul a sărbătorit cea de-a 20-a aniversare, care s-a desfășurat sub motto-ul "Dincolo de produs". Dintre subiectele abordate menționăm ecologia, gastronomia cu circuit închis, precum și gestionarea resurselor și legătura dintre bucătărie, mediul rural și mediul urban. La Madrid Fusión țin prelegeri chefi extrem de cunoscuți în întreaga lume, dintre care îi enumerăm pe Félix Jiménez, Luis Alberto Lera, René Redzepi și Eric Vildgaard. Biletele pentru ediția din 2023 a congresului sunt disponibile pe site-ul oficial.

San Sebastián Gastronómika

Vedete de talie mondială din domeniul HoReCa, între care Alain Ducasse, Albert Adrià și Guillaume Gomez sunt vizitatori obișnuiți la San Sebastián Gastronomika, unul dintre cele mai importante congrese haute cuisine din lume. Motto-ul evenimentului este "unirea culturilor culinare". Pe lângă degustări, programul evenimentului include o selecție de ateliere culinare creative pentru participanți. Înscrieți-vă pentru a profita de această oportunitate de a aduce acasă rețete noi!

Il Salone Internazionale del Gusto

Il Salone Internazionale del Gusto este o bienală internațională dedicată conceptului de slow food. În 2022, evenimentul a fost amânat pentru luna septembrie (pentru bilete consultați pagina oficială de internet). Inițiatorul este Slow Food International, o mișcare socială care reunește oameni interesați să protejeze gastronomia tradițională. În cadrul salonului, veți întâlni pe străzile din Torino fermieri și producători din toată lumea, care au în comun faptul că pun în aplicare ideea de fair play atât în procesul de producție a alimentelor, cât și în afaceri. În afară de degustări de produse originale și preparate locale, participanților le-a fost pregătită o serie de prelegeri interesante, precum și ateliere pe măsură. Ziua inaugurării evenimentului este programată să fie cu adevărat specială, întrucât organizatorii s-au gândit să creeze o atmosferă care să semene cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Bar Convent Berlin (BCB)

Convent Berlin Bar este cel mai mare târg comercial din Germania organizat de Reed Exhibitions Deutschland GmbH (RELX) special pentru industria barurilor. În fiecare an, aici se întâlnesc proprietari de baruri, barmani, distribuitori și producători din aproximativ 80 de țări. Printre produsele prezentate se găsesc nu doar băuturi alcoolice și non-alcoolice, ci și cafea, ceai și gustări, dar și diverse echipamente sau instrumente necesare în această industrie. O vizită făcută la BCB reprezintă o foarte bună ocazie de a afla mai multe despre produse inovatoare, dar și de a acumula cunoștințe interesante în cadrul seminariilor. Ediția din acest an se va desfășura în luna octombrie. Consultați pagina oficială pentru mai multe informații.

Forum Parabere

Parabere este o platformă non-profit independentă și internațională, înființată de Maria Canabal, jurnalist freelancer ce are în portofoliu colaborări cu publicații precum Gourmet, Monocle, VOGUE Casa și L'Obs. Articolele de la Parabere sunt semnate de femei cunoscute și influente din lumea gastronomiei, inclusiv experți în domeniul nutriției. În cadrul Forumului Parabere, organizat anual și găzduit în diverse locuri din lume, liderii feminini din domeniul gastronomiei vorbesc despre creșterea și dezvoltarea industriei de catering, în special din punct de vedere al aspectelor ce țin de diversitate și egalitate de gen. Ediția din acest an, intitulată "Redefinirea ideii de conducere", se va desfășura în luna octombrie, în Mallorca. Consultați pagina oficială de internet pentru a vă înscrie la eveniment.

Marca By BolognaFiere

Marca by BolognaFiere este un eveniment de neratat pentru toți profesioniștii din industria bunurilor de larg consum și pentru companiile implicate în procese de inovație și cercetare a soluțiilor sustenabile pentru acest sector. În cadrul acestui târg organizat de-a lungul a două zile și care cuprinde numeroase noutăți din domeniu, participanții se pot bucura și de cursuri exclusiviste de pregătire. Citiți mai multe pentru a vă convinge că este o idee foarte bună să faceți o vizită în Bologna în acest an.

Multi-Unit Restaurant Technology Conference (MURTEC)

Evenimentul MURTEC (numele reprezintă abrevierea pentru Multi-Unit Restaurant Technology Conference), este organizat în Las Vegas în fiecare an, în luna martie, și este dedicat inovațiilor tehnologice din domeniul gastronomiei. Printre invitații care susțin prelegeri se numără reprezentanți ai unor mari lanțuri de catering din Statele Unite, care de cele mai multe funcționează în sistem de franciză, cum sunt, de exemplu, CKE Restaurants, Restaurant Technology Network, Spyce, PF Chang's sau Taco Bell. Anul acesta, tema conferinței a fost transformarea digitală în restaurante. Aici veți găsi detalii cu privire la ediția programată pentru anul viitor.

National Restaurant Association Show

În luna mai a anului 2023 va avea loc în Chicago National Restaurant Association Expo- unul dintre cele mai mari târguri dedicate restaurantelor din Statele Unite ale Americii. Merită efortul să îl vizitați, datorită numeroaselor activități educaționale care însoțesc prezentările făcute pentru elementele de noutate și pentru cele mai noi tendințe din industrie. Puteți afla totul despre strategiile necesare pentru gestionarea localului, recrutare, instruire și menținerea angajaților, precum și pentru creșterea profiturilor.

IMBIBE LIVE 2023

Dacă vreți să știți ce este nou în lumea băuturilor, planificați-vă o călătorie în Londra în iulie 2023, pentru această expoziție internațională dedicată brandurilor, furnizorilor, cumpărătorilor și angrosiștilor din domeniu. Gama de produse ce vor fi prezentate cuprinde gustări, bere (inclusiv sortimente de bere artizanală), cidru, băuturi spirtoase, vinuri, șampanie, vinuri spumante, băuturi carbogazoase, cafea, ceai, aparate pentru prepararea de cocteiluri, precum și elemente ce intră în mod curent în dotarea barurilor. Pentru mai multe detalii consultați pagina oficială a evenimentului.