Cum să creați meniul pentru copii – sfaturi de la Aviko

  • Sfaturi De La Aviko

Cum să creați meniul pentru copii – sfaturi de la Aviko

Afișat la 08/08/2022

Este restaurantul vostru pregătit să primească și copii?

Întrebarea nu se referă doar la meniu, ci și la decor, la atmosferă și la atitudinea ospătarilor. Deși este cu siguranță o idee bună să amenajați o zonă de joacă, să puneți la dispoziția celor mici cărți de colorat și culori, să aveți pregătite scaune înalte și tacâmuri pentru copii, aceste demersuri nu sunt suficiente. Expertiza și atenția ospătarilor și designul meniului sunt, de asemenea, necesare pentru a vă asigura că servirea masei la restaurant este o experiență plăcută pentru cei mici - și, de asemenea, pentru părinții lor. Mulți dintre aceștia preferă să verifice cât de potrivit pentru copii este un restaurant înainte de a ajunge acolo, așa că merită să faceți cunoscut și meniul pentru copii pe site-ul localului și pe rețelele de socializare asociate acestuia.

Deoarece copiii mici încă se obișnuiesc cu gusturi mai puțin comune și mulți dintre ei mănâncă doar trei sau patru tipuri de alimente acasă, este o idee bună să mergeți la sigur și să pregătiți mâncăruri simple, dar eficiente și de efect. Cartofii sunt o piatră de temelie a meniurilor pentru cei mici: există oare vreun copil care nu iubește cartofii pai sau piureul de cartofi? Crocheteleși cartofii "de prințesă", un sortiment cu nume fabulos, sunt un succes sigur, iar pentru un fel de mâncare spectaculos și deosebit de prietenos pentru copii, cartofii prăjiți ondulați sunt întotdeauna un succes. Garnitura de cartofi poate fi completată cu legume și cu o salată mică - astfel, pe lângă introducerea gusturilor noi, puteți promova o alimentație sănătoasă și echilibrată. 

Pe lângă preparatele pe bază de carne populare în rândul celor mici, cum sunt șnițelele și pieptul de pui prăjit sau la grătar, puteți oferi și aperitive. Spre exemplu, un preparat tipic preferat de copii este brânza prăjită cu piure de cartofi, o combinație care poate deveni și mai interesantă dacă folosiți o varietate de brânzeturi. Aperitivele cu mozzarella de la Aviko sunt soluția perfectă: micile și jucăușele batoane de brânză cremoasă au un gust de lapte, nu prea picant și nici prea puternic. Inelele de ceapă sunt un mare favorit al copiilor puțin mai mari și pot fi pregătite în câteva momente cu ajutorul produselor Aviko.

De asemenea, pentru a-i ajuta pe copii să descopere cât de bune pot fi legumele, puteți în meniu un burger din legume, care poate fi transformat într-un preparat special pentru vegetarieni: puneți salată, roșii, castraveți, un sos la alegere și chifteaua vegetală între chifle moi de pâine și mâncarea este gata de servire. Iar cu ajutorul plăcintelor de cartofi puteți servi mini pizza în diferite combinații, cu diverse feluri de garnituri la alegere. Un avantaj deosebit al acestor produse este faptul că se poate omite folosirea tacâmurilor, deoarece copiii le pot ține cu mâna - desigur, în acest caz este bine să le oferiți un șervet sau un șervețel.

Cartofii dulci, serviți cu un sos delicios de lămâie și maioneză sau de sare și caramel, sunt foarte populari ca garnitură sau chiar ca gustare. 

Pentru desert puteți servi churros, un produs preferat nu doar de copii, ci și de adulți. Gogoșile spaniole pot fi servite cu o varietate de glazuri: în mod tradițional cu sos de ciocolată, dar și cu sos de caramel, fructe, gem sau înghețată. Pentru a încânta copiii, puteți, de asemenea, să tăvăliți prăjiturelele churros în bomboane colorate înainte de servire, în loc de zahărul obișnuit cu scorțișoară.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când creați un meniu pentru copii este faptul că și cantitatea felurilor servite este la fel de importantă ca ingredientele. Copiii nu vor fi capabili să mănânce 200 g de carne, așa că este o idee bună să reduceți porțiile la jumătate sau puțin mai mult. 

La fel ca toate celelalte aspecte menționate, și acesta are nevoie de o planificare atentă - dar nimic nu este imposibil. Este ușor să vă asigurați că o masă la restaurantul dumneavoastră devine o experiență gastronomică plăcută pentru clienții mici și mari. În plus, prezența copiilor poate îmbogăți povestea restaurantului vostru cu experiențe și aventuri memorabile.