Ce trebuie făcut atunci când... nu suntem mulţumiţi de calitatea cartofilor prăjiţi

Cu siguranţă ţii mult la calitatea alimentelor servite - de ea depinde succesul localului Tău. Totuşi, uneori greşeli mărunte pot influenţa calitatea, atrăgând nemulţumirea Ta şi a Clienţilor tăi. Iată câteva greşeli tipice şi modul nostru de soluţionare a lor! Aici este partea a doua dedicată CALITĂŢII produsului prăjit. Lectură plăcută!

PRODUS FLASC ŞI GRAS

Cauzele probabile

  • prea scurt timpul de prăjireT E Uste Frytki 2 300X300 200X200
  • prea plin coşuleţul friteuzei
  • coşul cu produs atârnat deasupra uleiului
  • ulei uzat
  • temperatura prea mică a uleiului defect termometrul friteuzei

Soluţii recomandate

  • adaptează timpul de prăjire
  • micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
  • produsul îşi pierde repede caracterul crocant - scoate coşul imediat după strecurare
  • adaogă grăsime proaspătă sau înlocuieşte-o complet
  • verifică temperatura uleiului cu termometrul special testează friteuzei

PRODUSUL ESTE LIPIT

Cauzele probabilePosklejane Frytki 300X300 200X200 1

  • prea plin coşuleţul friteuzei
  • coşul nu a fost "zgâlţâit" în timpul prăjirii
  • produsul a fost decongelat şi din nou congelat

Soluţii recomandate

  • micşorează porţia în coşuleţ (principiul 1:10)
  • agită coşul în timpul prăjirii (la fiecare 30-40 secunde)
  • verifică modul de livrare - traseul frigorific
  • păstrează produsul conform recomandărilor

RANDAMENTUL PREA MIC

Cauzele probabileBjcbajah

  • nu s-a lucrat bine cu produsul
  • porţii necorespunzătoare

Soluţii recomandate

  • verifică operaţiunile practicate de personalul de deservire - nu trânti pungile cu produse
  • instruieşte personalul de deservire
  • verifică greutatea porţiei
  • foloseşte un produs cu randament mare

PRODUS TARE ŞI GOL ÎNĂUNTRU

Cauzele probabileDur

  • durată prea mare de prăjire
  • temperatura de prăjire prea mare

Soluţii recomandate

  • adaptează timpul de prăjire
  • verifică temperatura uleiului cu termometrul special

PRODUSUL ESTE PREA SCURT

Cauzele probabile

  • nu s-a lucrat bine cu produsulZhe
  • mod necorespunzător de păstrare a produsului

Soluţii recomandate

  • verifică operaţiunile practicate de personalul de deservire - nu trânti pungile cu produse
  • instruieşte personalul de deservire
  • ai grijă ca depozitarea să fie corectă
  • verifică produsul la livrare

STRUCTURĂ SLABĂ ÎN INTERIOR - PREA PUŢIN TIMP SUNT CROCANŢI

Cauzele probabile

  • timp prea scurt de prăjireT E Uste Frytki 300X300 200X200
  • coşul plin a stat prea mult deasupra friteuzei
  • prea lung timpul între momentul preparării şi servirea lui servirea produsului sărat

Soluţii recomandate

  • respectă timpul şi temperatura de prăjire recomandate
  • ţine coşul deasupra friteuzei doar atât cât să se scurgă uleiul
  • serveşte produsul imediat după prăjire produsul presărat cu sare îşi pierde caracterul crocant - serveşte produsul nesărat

PRODUSUL NU ARE GUST, ESTE FAD

Cauzele probabileDgehjjjd

  • prea multe produse diferite prăjite în aceeaşi friteuză
  • durată prea mare de prăjire
  • ulei uzat, murdar

Soluţii recomandate

  • prăjeşte doar un singur tip de produs într-o friteuză
  • adaptează timpul de prăjire
  • adaogă grăsime proaspătă sau înlocuieşte-o complet

PRODUS ACOPERIT CU CRISTALE DE GHEAŢĂ

Cauzele probabileBijcicjg

  • produsul a fost decongelat şi din nou congelat

Soluţii recomandate

  • verifică modul de livrare - traseul frigorific
  • păstrează produsul conform recomandărilor

 

Downlodează reţeta în format PDF