10 reguli de prăjire

  • Aviko_website_ned_snackbar_010[1]

Întâlnește 10 reguli de aur ale jetoane prăjit Aviko!

1. Nici prea mult, nici prea puţin - ci exact cât trebuie...

Proporţia ideală între cantitatea de produs şi ulei este de 1:10 (de exemplu 0,5 kg de produs Aviko trebuie prăjit în 5 litri de ulei).

2. Încinge cum trebuie atmosfera...

Prăjeşte doar produse congelate la temperatura menţionată pe ambalaj. Astfel produsele absorb mai puţină grăsime şi sunt cu mult mai gustoase.

3. Odată şi bine! Nu prăji din nou!

Produsele odată pregătite nu trebuie prăjite din nou. Îşi pierd astfel caracterul crocant şi absorb mai multă grăsime.

4. Timpul contează!

Respectă durata de prăjire menţionată pe ambalaj.

5. Cele mai gustoase sunt prin zgâlţâire şi amestecare!

În timpul prăjirii zgâlţâie de câteva ori coşuleţul.  După scoaterea din friteuză strecoară coşuleţul de grăsime - astfel produsele vor fi apetisante şi crocante.

6. Mai puţin înseamnă mai mult!

Între perioadele de prăjire nu opri friteuza - redu temperatura la 150°C.

7. Ceea ce este bun la orice, nu este bun la nimic!

Nu prăji produsele Aviko în grăsimea folosită anterior  pentru alte produse - de exemplu peşte sau hamburgeri.

8. Oricine poate ronţăi...

Produsul se serveşte imediat după prăjire, preferabil fără a fi presărat cu sare.

9. Cel mai important este anturajul!

Pentru prăjire foloseşte grăsimea profesională destinată alimentaţiei publice.

10. Deja te-ai deteriorat şi ştiu ce am de făcut...

Schimbă periodic grăsimea din friteuză.

Un sfat bun:

Descarcă PDF-ul de mai sus, tipărește-l şi plasează-l la vedere în bucătăria ta - toţi lucrătorii să reţină că trebuie respectate aceste reguli.