Pui în stil jamaican cu cartofi dulci și mazăre

  • Pui în stil jamaican cu cartofi dulci și mazăre

Pui în stil jamaican cu cartofi dulci și mazăre

4 porții Timp de preparare: 10 minute plus timpul necesar marinării Timp de gătire: 1 oră și 15 minute

MOD DE PREPARARE:
1. Pentru prepararea marinatei: se pun toate ingredientele într-un mini robot de bucătărie și se procesează treptat, așezând ingredientele spre fundul recipientului până se obține o pastă groasă. Se crestează pielea de pe pulpele de pui și se întinde marinata pe toată carnea. Se lasă deoparte cel puțin 20 de minute sau se acoperă vasul în care se află carnea și se lasă la frigider peste noapte.
2. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 180°C / 160°C cu ventilație / treapta 4. Se prăjește carnea de pui în cuptor timp de 30-40 de minute, până când carnea preparată devine fragedă, iar la înțeparea cu o scobitoare iese un suc transparent.
3. Cartofii și ceapa verde, împreună cu ulei, sare și piper, se pun într-o tavă și se dau la cuptor alături de carne timp de 30 de minute, întorcând legumele din când în când, până când încep să se coacă.
4. Se fierbe apă într-o crăticioară, în care se adaugă mazărea, Aceasta se lasă pe foc timp de 2-3 minute, se scurge și se pune în tavă alături de cartofii copți. Puiul se servește cu garnitură de cartofi și mazăre.