tapas-verzi

TAPAS VERZI

INGREDIENTE

AVIKO

8 Inele de Ceapă Cheez
8 Chicken Pops
300 g Cartofi Prăjiți Grip ‘n Dip

ALTELE

4 batoane* de legume la grătar
100 g inimioare de anghinare marinate
100 g Iberico sau brânză Manchego
100 g pâine de smochine
150 g buline/ cuburi de tortilla (rece)
75 g migdale sărate sau afumate

SOSURI

1 porție de aioli* de măsline
1 portie cremă* de anghinare

tapas-verzi

FRIGĂRUI DE LEGUME LA GRĂTAR* - 16 BUCĂȚI

Tăiați 1 dovlecel și 1 vânătă și 1 ardei roșu în bucăți de 2 cm. Se pun dovleceii, vinetele și ardeiul cu 3 linguri de ulei de măsline, sare si piper.
Prăjiți legumele la grătar într-o tigaie de grătar până se înmoaie și au urme frumoase de grătar. Lăsați legumele la grătar să se răcească și puneți-le pe 16 bețe de frigărui drăguțe.

AIOLI DE *MĂSLINE - 4 PORȚII

Se face piure într-un robot de bucătărie sau cu un blender de mână 150 de grame de măsline amestecate fără sâmburi cu 100 de grame de aioli. Păstrați aioli într-un borcan curat în frigider.

CREMĂ DE *ANGHINARE- 4 PORȚII

Se face piure într-un robot de bucătărie sau cu un blender de mână 500 de grame de inimioare de anghinare (din tavă) cu 2 căței de usturoi și 2 linguri de maioneză până se omogenizează. Se asezonează dupa gust cu sare și piper. Păstrați crema de anghinare într-un borcan curat la frigider.