Plăcintă cremoasă cu pui

  • Plăcintă cremoasă cu pui

Plăcintă cremoasă cu pui

4 porții Timp de preparare: 10 minute Timp de gătire: 45 de minute

MOD DE PREPARARE:
1. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se gătesc bucățile de pui timp de 5 minute până când se rumenesc complet. Se scoate carnea, lăsând o cantitate cât mai mare de ulei în tigaie.
 Se adaugă prazul, care se călește timp de 5 minute până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se mai lasă la foc încă un minut. Se pune carnea înapoi, se adaugă supa și frunza de dafin și se dă totul în clocot.
Se lasă la foc mic timp de 5 minute pentru a lăsa lichidul să scadă puțin.
Se ia de pe foc, se încorporează smântâna împreună cu zeama de lămâie și se asezonează preparatul cu sare și piper. Se împarte compoziția în 4 vase pentru plăcintă.
2. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 180°C / 200°C cu ventilație / treapta 6.
Se pisează cartofii împreună cu cimbru și puțină sare și piper, iar piureul format se pune peste compoziția de carne, netezind partea de sus cu o furculiță. Se dă la cuptor timp de 30 de minute până când partea de sus devine ușor crocantă.