Friptură chimichurri cu cartofi dulci gratinați

  • Chimichurri steak with Sweet Potato Gratin

Friptură chimichurri cu cartofi dulci gratinați

Mod de preparare:

1. Bucățile de mușchi se lasă la marinat peste noapte în puțin sos chimichurri.

2. Cartofii dulci gratinați Aviko se prepară potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

3. Se preîncălzește o tigaie de fontă la foc iute timp de 5 minute.

4. Se unge carnea cu ulei și se asezonează cu sare și piper.

5. Se gătește carnea în funcție de preferința clientului, întorcându-se la jumătatea timpului de preparare.

6. Se adaugă untul în tigaie și se pune cu lingura peste friptură.

7. Se lasă friptura deoparte timp de câteva minute.

8. Se asezonează salata cu sosul vinegretă.

9. Pentru servire, se adaugă cartofii gratinați, salata și friptura pe o farfurie, iar deasupra cărnii și cartofilor se toarnă sosul chimichurri.

Poftă bună!