Curry de cartofi dulci

  • Sweet potato curry

Curry de cartofi dulci

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță mare se încălzește uleiul la foc iute.

2. Se adaugă ceapa și se călește, amestecând din când în când, până când devine sticloasă, apoi se adaugă usturoiul, condimentele, puțină sare și piper cât să acopere ceapa.

3. Se călește totul timp de câteva minute pentru a se potența aroma condimentelor.

4. Se adaugă cartofii dulci, care se acoperă cu amestecul creat și se lasă pe foc timp de câteva minute, apoi se adaugă roșiile, laptele de cocos și ghimbirul.

5. Se dă totul în clocot, apoi se lasă în continuare la fiert la foc mic timp de 10 minute.

6. Se adaugă ardeiul gras roșu și se lasă 5 minute, apoi se adaugă spanacul, care se lasă pe foc până se înmoaie. Se asezonează preparatul.

7. Pentru servire, se pune curry-ul într-un bol și se servește cu garnitură de orez și limetă.

8. Se adaugă iaurtul peste curry, iar deasupra se presară coriandrul și fulgii de migdale.

Poftă bună!