Cartofi copţi în coajă cu friptură de porc şi sos barbeque

  • Half Potato Skins with Slow Cooked Pulled BBQ Pork

Cartofi copţi în coajă cu friptură de porc şi sos barbeque

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron boiaua de ardei, pudra de usturoi, zahărul brun, muştarul şi sarea. Se unge carnea cu amestecul astfel preparat. Se acoperă şi se lasă la frigider timp de cel puţin o ora, însă poate sta şi peste noapte.

Se preîncălzeşte cuptorul la temperatura de 150ºC. Se pune carnea de porc într-o tavă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 4-5 ore. În timp ce carnea de porc se găteşte, se prepară sosul barbeque. Într-o cratiţă se amestecă oţetul, muştarul, ketchup-ul, zahărul brun, usturoiul, sarea, ardeiul iute şi piperul negru la foc mediu. Se fierbe uşor, amestecând timp de 10 minute, până când se dizolvă zahărul. După ce carnea de porc este gata, se adaugă în sos şi grăsimea rămasă de la friptură.

Se amestecă într-un castron mare varza, morcovii, ceapa roşie şi cea verde. Într-un alt castron se amestecă maioneza, muştarul, oţetul, sucul de lămâie şi zahărul. Se toarnă sosul peste legume şi se amestecă. Se asezonează salata coleslaw cu seminţele de ţelină, sare şi piper negru. Înainte de servire se ţine la rece timp de 2 ore în frigider.

Se scoate carnea de porc din cuptor şi se lasă să să răcească. Se pune carnea pe un tocător şi, cu ajutorul a două furculiţe, se rupe în fâşii de dimensiuni mici, eliminându-se bucăţile mari de grăsime. Se adaugă grăsimea rămasă de la carnea de porc în sosul barbeque. Se pun fâşiile de carne într-un castron şi deasupra se toarnă jumătate din cantitatea de sos. Se amestecă totul bine până când carnea de porc este acoperită cu sos.

Se prepară cartofii pentru copt în coajă Aviko potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu ajutorul unei linguri se pune amestec de carne de porc şi sos pe fundul fiecărei jumătăţi de cartof copt Aviko, iar deasupra se aşază salată. Se serveşte împreună cu restul de sos barbeque.

Poftă bună!