Burger de somon și humus, sparanghel proaspăt, năsturel și maioneză cu wasabi

  • Salmon burger

Burger de somon și humus, sparanghel proaspăt, năsturel și maioneză cu wasabi

Preparare:

Pentru humus, năutul se clătește cu apă rece. Într-un robot de bucătărie se amestecă năut, usturoi, paprika, chimion, sare și ulei de măsline, pentru a se omogeniza. La sfârșit se adaugă coriandru proaspăt, pentru a nu se toca foarte mărunt. Se asezonează cu piper și sare. Humusul se pune într-un vas separat. Pentru burgeri, se taie somonul bucăți și se introduc în robotul de bucătărie. Apoi se adaugă ceapă verde, coajă de lămâie verde rasă și zeamă, ardei iute, pesmet și sare. Se amestecă până când amestecul se întărește. La final, se adaugă arpagicul. Cartofii prăjiți Aviko Pure & Rustic se pregătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline, amestecul cu somon se modelează în 10 burgeri de aceeași mărime și se prăjesc la foc mic timp de aproximativ 3 minute pe o parte. Între timp, se prăjește sparanghelul în tigaie. Burgerii se întorc și se prăjesc pentru încă 2 minute până se rumenesc. Burgerii se modelează astfel:

• acoperiți partea interioară a chiflei cu humus

• acoperiți cu năsturel

• puneți hamburgerul de somon cald peste năsturel

• peste burger așezați sparanghelul și inelele de ceapă

• adăugați maioneză cu wasabi

• acoperiți cu cealaltă parte a chiflei și serviți cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic

Poftă bună!