Burger cu chorizo, ardei copt și ceapă caramelizată

  • Burger with chorizo

Burger cu chorizo, ardei copt și ceapă caramelizată

Preparare:

Într-un vas se amestecă carnea tocată cu usturoi, paprika, nucșoară, piper și sare. Se formează 10 hamburgeri. Cuptorul se încălzește la 200 °C. Peste ardei se picură ulei de măsline și se coc în cuptor. Ceapa se prăjește în ulei de măsline. Apoi se adaugă zahărul, se caramelizează și se adaugă oțet balsamic. Ardeii copți se curăță și se taie fâșii lungi. Cartofii prăjiți Aviko Pure & Rustic se pregătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie se încălzește o lingură de ulei de măsline și puțin unt și se prăjesc hamburgerii la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Apoi, se prăjesc feliile de chorizo până devin crocante. Burgerii se modelează astfel:

• acoperiți partea interioară a chiflei cu maioneză

• acoperiți cu fetică și ardei copt

• puneți hamburgerul cald peste fetică și ardei

• pe deasupra, așezați feliile de chorizo și ceapa caramelizată

• acoperiți cu cealaltă parte a chiflei și serviți cu cartofi prăjiți Aviko Pure & Rustic

Poftă bună!