FAQ

1. Cine deține Aviko? Royal Cosun este singurul deținător al Aviko începând din 2002.

2. Câte persoane lucrează pentru Aviko? Pe plan global, Aviko are peste 1600 de angajați. 500 dintre aceștia se află la sediul central din Steenderen (Olanda).

3. Care sunt avantajele produselor refrigerate din cartofi față de cele congelate? Produsele refrigerate au o perioadă de prăjire mai scurtă decât cele congelate, drept urmare se pot servi mai multe porții în același interval de timp. De asemenea, chips-urile refrigerate vă vor ajuta să faceți economie, pentru că este necesară o temperatură mai mică a uleiului decât pentru cele congelate, un timp de prăjire redus și depozitare în spații de refrigerare, în loc de congelare.

4. Care sunt avantajele produselor congelate din cartofi față de cele refrigerate? Produsele congelate oferă flexibilitate în bucătăriile aglomerate. Porțiile sunt ușor de controlat, iar perioada lungă de valabilitate vă ajustă să reduceți pierderile la un nivel minim. Anumite produse congelate, cum sunt, de pildă, cartofii prăjiți Aviko Supercrunch, sunt pregătite cu un strat de amidon natural, oferindu-vă o perioadă mai lungă de păstrare.

5. Cartofii prăjiți Aviko conțin aditivi? Nu - nici gama noastră de produse refrigerate, nici cea de produse congelate, nu conțin aditivi. Toate produsele noastre sunt obținute din cei mai buni cartofi și cele mai bune uleiuri vegetale, nu este nevoie de substanțe artificiale periculoase!

6. Este adevărat că cea mai mare parte a vitaminelor dintr-un cartof se află sub coajă? Lucrul acesta este adevărat în cazul fructelor, dar nu și în ceea ce privește cartofii. La cartofi, conținutul de vitamine se găsește mai aproape de centru. Principalele vitamine din cartofi sunt vitamina C - benefică pentru sistemul dvs. imunitar și pentru concentrare - și vitaminele B1, B2 și B12. În procesul de obținere a specialităților noastre din cartofi, suntem foarte atenți la păstrarea tuturor vitaminelor - oferindu-vă în cea mai mare măsură posibilă bunătatea cartofilor Aviko.

7. Care sunt cele mai bune recomandări în ce privește prăjitul în baie de ulei? Vă rugăm să vizitați site-ul web http://www.goodfries.eu/en/. Aici puteți găsi filmulețe utile și fișe de date privind prăjirea în baie de ulei. Ceea ce înseamnă că toată lumea va putea prăji pentru a obține un produs nutritiv din cartofi, cu gust bun.

8. Câte tone de cartofi se recoltează anual pe plan global? Recolta anuală de cartofi se situează în medie în jurul valorii de 272 de milioane de tone, cultivate pe 17 milioane de acri de pământ. Cantitatea aceasta mare de cartofi ar acoperi suprafața unei șosele cu două benzi pe fiecare sens de circulație, ce ar înconjura globul pământesc de aproximativ 6 ori. La Aviko, ne dăm silința să selectăm cei mai buni cartofi pentru produsele noastre.

9. Care este viziunea Aviko în ce privește responsabilitatea socială a întreprinderilor? Pentru a afla totul despre politica noastră de responsabilitate socială a întreprinderii (CSR - Corporate Social Responsibility), vă rugăm să descărcați raportul nostru CSR. Pe scurt: Activitățile Aviko privind sustenabilitatea se concentrează în jurul: Îmbunătățirii valorilor nutritive prin folosirea grăsimilor mai sănătoase în produsele noastre. Lucrului în cel mai eficient mod posibil cu resursele naturale și cu mediul. Utilizării tuturor proprietăților cartofului. Capacităţii de a fi un angajator responsabil, acordând mai multă atenție conduitei sănătoase și politicii orientate către diversele etape din viața personalului.

10. Atunci când selectează soiul de cartofi, Aviko ține cont de mediu? Și ce ne puteți spune despre pesticide/erbicide? Cea mai mare parte a pesticidelor din industria cartofilor se folosesc pentru a controla boala fungică Phytophthora. În lista soiurilor de cartofi, mai multe soiuri de cartofi sunt apreciate pentru rezistența lor împotriva acestei boli. Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai rezistent soiul de cartofi. Valoarea diferă de la o țară la alta. În Regatul Unit valorile sunt: Parte superioară tubercul Agria 4 5 Asterix 3 5 Victoria 4 3 Shepody 2 3 Maris Piper 4 5. În ce privește pesticidele, o politică europeană în acest sens este tot mai bine implementată, iar diferențele întâlnite în trecut între reglementările diferitelor țări încep să dispară.