CSR

  • girl with potato

Suntem conștienți de faptul că poziția liderului de piață angajează răspundere - față de clienții, angajații și furnizorii noștri, dar și de planeta noastră. Luăm în serios această obligație. Încercăm să folosim materie primă naturală pentru a minimaliza consumul de energie și de apă, a reduce cantitatea deșeurilor și emisia de poluanți.

Ulei sănătos

În ianuarie 2011, Aviko, ca primul producător din Europa, a început producția specialităților din cartofi bazată în 100% pe ulei de floarea-soarelui. Motivul principal al acestei modificări a fost dorința de a oferi clienților o soluție mai sănătoasă. Conținutul grăsimilor în produsele Aviko nu s-a schimbat. S-a modificat compoziția grăsimilor, în favoarea creșterii cotei-parte de acizi grași nesaturați, benefici pentru sănătatea noastră.

În afară de grija pentru sănătatea consumatorului, folosirea uleiului de floarea-soarelui este o abordare proecologică față de mediul înconjurător - utilizarea uleiului de palmier fiind conectată cu defrișarea.

Obținerea responsabilă a uleiului de palmier

Uleiul de palmier este o materie primă importantă și populară, utilizată în industria alimentară. Nu este modificat genetic (GM free) și are cea mai mare rată de randament al recoltei pe hectar, din toate plantele oleaginoase.

Totuși, obținerea uleiului de palmier este legată de despădurire - aceasta, pe termen lung, poate avea efecte negative asupra mediului  natural, mai ales în țările producătoare de ulei de palmier - Malaezia și Indonezia. Aviko este membrul organizației RSPO (Round Table on Sustainable Palm Oil), care promovează idea producției echilibrate a uleiului de palmier în lumea întreagă.

Mai puține emisii și deșeuri

Suntem interesați de scăderea nivelului de deșeuri, a consumului de energie, apă și a emisiei de poluanți. Încercăm să introducem idea reciclării acolo unde acest lucru este posibil. Suntem mândri că aparținem grupei de firme cu nivelul cel mai mic de consum de energie - aceasta datorită faptului că avem uzine electrice proprii și producem propria energie electrică și aburi. În ultimii ani am investit mult în uzinele noastre: mai ales în domeniul izolării, monitorizării, recuperării căldurii și optimizării procesului - grație acestui fapt am ridicat economisirea energiei cu peste 25%