blog-traditie-si-inovati-trendy-in-bucatarie

Tradiție și inovații trendy în bucătărie

Bucătăria românească este cunoscută pentru mâncărurile sale consistente și delicioase, perfecte pentru orice ocazie. Cum ar fi să asortezi aceste preparate tradiționale cu garnituri la modă – de exemplu, cu specialități de cartofi îndrăgite de toți?

Bucătăria românească prezintă un amestec bogat de influențe est-europene și balcanice, cu o varietate de mâncăruri consistente și delicioase, care sunt potrivite pentru aproape orice ocazie. Și ce modalitate mai bună de a ridica aceste feluri de mâncare la un nivel superior există decât asocierea lor cu garniturile perfecte? La Aviko, avem o gamă de specialități premium de cartofi care pot completa în mod ideal mâncărurile tradiționale românești, precum și preparatele din pește.

Mititei cu cartofi prăjiți

Mititeii, care nu sunt altceva decât rulouri de carne tocată fripte pe grătar, sunt poate cel mai popular preparat românesc. Micii sunt făcuți dintr-un amestec de carne tocată de vită, miel și porc, fiind asezonați cu un amestec de ierburi și condimente. De obicei, sunt preparați la grătar sau la cuptor și sunt serviți împreună cu muștar și pâine proaspătă. Pentru a completa aromele mititeilor, îți recomandăm să îi asortezi cu cartofi prăjiți extra subțiri. Cartofii prăjiți crocanți și aurii oferă contrastul perfect pentru rulourile de carne fragedă și aromată, ceea ce face ca masa să fie delicioasă și satisfăcătoare.

Friptură de porc cu cartofi prăjiți în formă de U

Fripturile de porc sunt un element de bază în bucătăria românească, fiind adesea marinate într-un amestec de ierburi și condimente înainte de a fi prăjite la perfecție. Pentru a spori aromele fripturilor, îți sugerăm să le servești alături de cartofii noștri super crocanți în formă de U. Acești cartofi prăjiți sunt mai groși decât cei tradiționali și au o formă unică, datorită căreia au o textură crocantă și care oferă posibilitatea de a servi sosurile lângă friptură într-un mod inedit, folosind cartofii ca un fel de lingură comestibilă. Combinația dintre fripturile suculente de porc cu cartofii prăjiți crocanți și aromați creează o masă satisfăcătoare și apetisantă, care cu siguranță va impresiona.

Crap prăjit cu cartofi dulci 

România nu doar are ieșire la Marea Neagră, ci și foarte multe ape bogate în pești delicioși, ceea ce înseamnă și că peștele reprezintă o parte importantă a patrimoniului său culinar. Un fel de mâncare de pește foarte popular este crapul prăjit, care este servit de obicei cu o garnitură de salată proaspătă și felii de lămâie. Pentru a da acestui fel de mâncare clasic o notă modernă, îți sugerăm să îl asociezi cu o garnitură făcută din cartofii noștri dulci premium prăjiți. Dulceața cartofilor prăjiți completează bogăția de arome a crapului, creând o masă gustoasă și sănătoasă, potrivită pentru orice zi, nu doar pentru ocazii speciale.

Somon la grătar cu cartofi în coajă rustici

Somonul este un pește popular în întreaga lume, iar România nu face excepție. Sănătos și aromat, somonul la grătar poate fi perfect pentru un prânz sau o cină ușoară. Pentru a echilibra aromele acestui pește atât de special, îți recomandăm să îl servești cu cartofi în coajă rustici, pregătiți „ca acasă”. Dulceața cartofilor completează bogăția somonului, combinând eleganța cu un fel de mâncare reconfortant și familiar.

Drob de miel cu cartofi tăiați în felii groase

Drobul de miel este un fel de mâncare festiv, asemănător cu o chiftea, dar cu o surpriză în interior: ouă fierte! În timp ce rețetele pot varia de la o regiune la alta și chiar de la o familie la alta, există câteva ingrediente și tehnici cheie care sunt esențiale. Măruntaiele de miel tocate, ceapa verde, ouăle și pâinea înmuiată în lapte sunt coapte în cuptor împreună cu ierburi proaspete, cum ar fi mărarul și pătrunjelul, dar și cu usturoi. Pentru a adăuga un plus de caracter și o surpriză crocantă aperitivului tradițional gustos, îți sugerăm să îl servești împreună cu o porție de cartofi prăjiți tăiați în felii groase. Forma acestor cartofi prăjiți asigură o surpriză culinară plăcută, creând un contrast delicios cu carnea de miel fragedă și aromată.

Așadar, mâncărurile tradiționale românești oferă terenul perfect pentru a experimenta cu diferite garnituri. Fie că preferi aromele picante și savuroase sau texturile bogate și cremoase, asortarea acestor feluri de mâncare cu specialitatea potrivită de cartofi îți poate ridica preparatele la un cu totul alt nivel.

La Aviko avem o gamă de specialități de cartofi premium care sunt perfecte pentru a completa mâncărurile tradiționale românești. De ce să nu încerci ceva nou și să le oferi papilelor gustative ale clienților tăi un răsfăț special?