pofta-de-primavara-inspiratie-pentru-food-truck

Poftă de primăvară – inspirație pentru food truck

Un food truck este un restaurant pe roți care poate ajunge (aproape) oriunde. Așadar, nu trebuie să aștepți să te caute clienții pe tine, ci îi poți întâmpina chiar tu, acolo unde ei își petrec deja timpul liber, mai ales primăvara: la iarbă verde sau pe străzile orașului însorit, în timpul unei plimbări relaxante.

Singura întrebare care rămâne este ce bunătăți să le pregătești. Ce nu poate lipsi din meniul unei rulote de fast food care se respectă?

În primul rând, un food truck fără hamburgeri este de neconceput. Dar burgerul nu trebuie să însemne neapărat carne, căci acum ai la dispoziție și burgerii vegetali de la Aviko. Pentru aceștia alege chiftelele condimentate cu porumb dulce și chiftelele vegetale pe care ți le oferă specialiștii noștri: sunt produse strict pe bază de plante, fiind ideale ca umplutură gustoasă pentru burgeri. Așa că poți să îi anunți cu mândrie și pe hipsteri: chiftelele picante cu porumb sunt produse vegane, fiind realizate din porumb, apă, făină de grâu, ulei vegetal de gătit și fibre vegetale.

Un alt must-have pentru orice food truck sunt cartofii prăjiți. Rulotele fast food care vând burgeri sau hot dog îi oferă atât ca fel principal, cât și ca garnitură. Pentru a-i pregăti nu ai nevoie decât de cartofi, sare, piper și diverse condimente și sosuri – sau alte ingrediente auxiliare, care pun punctul pe „i”: maioneză cu usturoi, brânză rasă sau un praf de cimbru și rozmarin. 

Vrei să le oferi clienților înfometați ceva special? Alege cartofii prăjiți Julienne! Linia de cartofi pai Super Crunch din care aceștia fac parte a fost creată special pentru ronțăit. Noi, cei de la Aviko suntem convinși că aceștia sunt, pur și simplu, cei mai crocanți cartofi pai de pe piață, atât după coacerea în cuptor, cât și după prăjirea în ulei. În plus, cartofii pai Super Crunch mențin căldura mai mult timp decât produsele standard. 

Ai niște sosuri delicioase pe care vrei să le guste cât mai mulți pofticioși? Atunci iată și un pont secret pentru tine! Este o premieră, ceva nemaivăzut: vedeta primăverii, Crunchy Shapes Grip ’n Dip de la Aviko. Acești cartofi prăjiți cu formă atrăgătoare sunt făcuți special pentru a fi serviți cu un sos delicios: datorită formei de „U”, pot fi folosiți ca o delicioasă „lingură” comestibilă. Și asta încă nu este totul… Învelişul fără gluten îi menține calzi și crocanți pentru o perioadă mai lungă de timp și îi face potriviți pentru livrare și takeaway – sau pentru un food truck vesel și primăvăratic. Îi poți servi ca snack premium, garnitură sau ca parte a unui platou de preparate, împreună cu alte gustări și aperitive.

Câteva reguli de urmat – și desertul obligatoriu

În general, pentru minimizarea cheltuielilor și maximizarea profiturilor, în cazul unui food truck, principiul de bază este de a limita opțiunile din meniu. În această categorie gastronomică nu concurăm cu restaurantele cu stele Michelin, ci dorim să oferim publicului larg posibil o modalitate rapidă și ușoară, de primăvară, de a-și satisface pofta de mâncăruri bune în aer liber. 

Așadar, nu complica lucrurile prea mult! Poate fi suficient să ai trei până la cinci opțiuni fiabile. Astfel, vei avea nevoie de mai puține ingrediente de bază, iar vânzările vor merge mai repede. Și, ceea ce nu este deloc de neglijat, scade și prețul rețetelor.

În al doilea rând, merită să folosești ingrediente locale – sau semipreparate, dar de o calitate excelentă, cum sunt cele de la Aviko. Ingredientele exotice din alte țări costă mai mult, fiind cultivate și ambalate undeva departe și expediate de la mare distanță. Dar nu are rost să-ți bați capul cu ele! Cu ajutorul nostru, poți servi porții de dimensiuni similare și nu trebuie să pregătești decât exact cât ai nevoie din ingrediente. Acest lucru reduce risipa de alimente, ușurează calcularea costurilor și facilitează menținerea rentabilității food truck-ului tău.

În sfârșit, ai nevoie de opțiuni care să aibă succes garantat, pentru că nu sunt dedicate celor cu gusturi extra-sofisticate, ci publicului larg. Gândește-te așa: oare care sunt preparatele pe care nimeni nu le va refuza?

Dacă ești în căutarea unui produs de genul acesta, permite-ne să îți facem o recomandare. Prăjiturelele churros de la Aviko sunt un desert ușor și delicios, foarte simplu în sine, dar care-ți oferă și o opțiune versatilă, căci îl poți servi cu fructe, înghețată sau cu o gamă largă de sosuri.